Onderzoeker van de maand (58): Eva Mertens

door Frank Joosten
2,2K views
Eva Mertens, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een veelzijdige, leergierige HRM-experte: Eva Mertens, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Naam: Eva Mertens

Leeftijd: 30 jaar

Getrouwd? Kinderen? Mijn vriend Ken en ik leerden elkaar 15 jaar geleden kennen als klasgenoten in het secundair onderwijs. Intussen vormen we bijna 10 jaar een koppel, maar we zijn (nog) niet getrouwd. Geen kinderen, maar wel trotse baasjes van onze kat, genaamd Mauw.

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen ben ik aan de slag als onderzoeker in het speerpunt innovatief human resources management.

Samen met collega’s Hermien Raedts en Vera Hoogsteyns werk ik aan het speerpuntproject ‘Retailjobs of the Future’. Aan de hand van een literatuurstudie, diepte-interviews, focusgroepen en een kwantitatief onderzoek brengen we de competenties in kaart waarover retailmedewerkers in 2030 moeten beschikken. Een erg boeiend onderzoek waarin twee interessegebieden van mij samenkomen: het ‘human resources’-luik en de retailkant. Voor ik bij PXL startte, werkte ik bij Carrefour op de HR-afdeling.

Mijn opdracht als onderzoeker combineer ik met lesgeven en begeleiden van studenten bij werkplekleren, stage, graduaatsproef en bachelorproef. Je kan mij terugvinden in de graduaatsopleidingen Winkelmanagement en Marketing- en Communicatiesupport en de bachelor Marketing. Zeer boeiend om deze diverse opdrachten te combineren!

Blijf je graag op de hoogte over het lopende speerpuntproject ‘Retailjobs of the Future’, geef me dan zeker een seintje!

Jouw passie(s)?  Ik hou van bijleren. Zo volgde ik enkele jaren een avondopleiding Frans en ben ik momenteel bezig met een Master in de Psychologie en Profdoc. Profdoc is een tweejarige interne PXL-opleiding gericht op het versterken van didactische vaardigheden. De sessies worden gegeven door collega’s Indra Beunckens en Els Craeghs en zijn een echte aanrader! Samengevat: ik haal er enorm veel voldoening uit om nieuwe kennis en inzichten op te doen :-).

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Zonder twijfel onze studenten. Het is absoluut niet evident om in die leeftijdsfase met het coronavirus geconfronteerd te worden. Je zou zorgeloos door het leven moeten kunnen gaan, volop moeten kunnen afspreken met leeftijdsgenoten en genieten van het studentenleven. Desondanks zie ik bij onze studenten veel veerkracht en doorzettingsvermogen. Petje af!

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? De pokébowls vind ik super! De samenstelling is ook elke keer nét een tikkeltje anders, waardoor het telkens weer een verrassing is.

Contact: eva.mertens@pxl.be

Aanbevolen berichten