Onderzoeker van de maand (59): Conrad Hayen

door Frank Joosten
1,8K views
Conrad Hayen, onderzoeker bij PXL Music-Research en PXL Smart ICT.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een breed geïnteresseerde muzikale datawetenschapper: Conrad Hayen, onderzoeker binnen PXL Music-Research en PXL Smart ICT.

Naam: Conrad Hayen

Leeftijd: net 40 geworden

Getrouwd? Kinderen? Sinds 2000, op een studentenkot ergens op de Steenweg in Diepenbeek, ben ik samen met Jill. We zijn niet getrouwd, een jaar of 8 geleden wel verloofd, maar het is er dus nog steeds niet van gekomen. We hebben een dochter van 10 jaar, Lou, en wonen op de boerenbuiten in Schalkhoven, bij Hoeselt.

Onderzoeksdomein(en): Ik ben bij PXL binnengerold via het data science-project van PXL Music-Research. Samen met mijn collega’s probeer ik de muzieksector te overtuigen om hun zakelijke beslissingen – doorgaans gebaseerd op buikgevoel – te ondersteunen met saaie cijfers.

We gebruiken enerzijds publiek beschikbare data (Spotify, social media) en anderzijds interne privédata, zoals bijvoorbeeld de ticketverkoop van partners als Muziekodroom, AB en Het Depot.

Wil je meer informatie, kijk dan zeker naar onderstaande video, waarmee we het project eind vorig jaar breed voorstelden aan de muzieksector.

Vanuit het expertisecentrum PXL Smart ICT werk ik ook nog mee aan twee andere TETRA-onderzoeksprojecten. Binnen XAI – Explainable Artificiële Intelligentie voor ontwikkelaars en eindgebruikers – onderzoeken we technieken om de AI-blackboxmodellen te ontrafelen en te begrijpen.

Verder maak ik ook deel uit van het PXL-team Digitale transformatie van de fysieke winkel dat retailers een leidraad aanbiedt om de juiste opportuniteiten te detecteren en te koppelen met de juiste technologische of digitale oplossing.

Jouw passie(s)? Ik heb niet echt één grote passie; daarvoor heb ik te veel interesses en bezigheden.

Muziek staat natuurlijk wel redelijk centraal. Naast het werk voor PXL-Music, speel ik zelf gitaar en was ik tot maart 2020 ook wel eens op een podium terug te vinden. Synchroon met Lou probeer ik mezelf ook wat piano aan te leren. Al kan ik het gemak van Spotify uiteraard ook wel appreciëren, toch beluister ik veel muziek op vinyl. Wat een heerlijk gevoel om een topplaat voor 2 euro op de kop te tikken op een rommelmarkt.

Verder pik ik met vrienden wel eens een voetbalwedstrijd mee, volg ik het wielrennen en zeg ik nooit neen tegen een potje kleurenwiezen. Op sportief vlak ga ik een aantal keren per week een rondje lopen en fietsen met het gezin of vrienden.

Sinds ik voor PXL werk, heeft ons gezin bewust gekozen om het met een auto minder te doen. Dus als die groene Bianchi in de fietsenstalling achter gebouw A staat, dan ben ik op kantoor. 😉

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Moeilijke vraag. Iedereen die zich belangeloos inzet om anderen wat gelukkiger te maken, mag van mij al een held genoemd worden.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Geen tips voor de catering. Zolang ik vanaf volgend schooljaar weer minstens één keer per week kan aanschuiven voor friet/videe is het helemaal goed voor mij!

Contact: conrad.hayen@pxl.be

Aanbevolen berichten