Onderzoeker van de maand (7): Wouter Hustinx

door Frank Joosten
2,6K views
Wouter Hustinx, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Staat (letterlijk) te drummen in de rij: onze onderwijskundige ICT-tienduizendpoot Wouter Hustinx, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie

Naam: Wouter Hustinx

Leeftijd: 34 jaar

Getrouwd? Kinderen? *Getrouwd met Ellen Geerits en papa van drie kinderen: Miel en Tuur (tweeling, beiden 6 jaar) en Roos (3 jaar)

Onderzoeksdomein(en): Ik houd me onderzoeksmatig vooral bezig met de doeltreffende integratie van ICT in het onderwijs. Zo hebben we momenteel een succesvolle onderzoekslijn ‘TABLIO’ over tabletintegratie in het onderwijs, sterk gelinkt aan het didactisch thema ‘binnenklasdifferentiatie’. Vijf jaar geleden startte dit als een PWO-project, maar momenteel is het uitgegroeid tot een internationaal Erasmus+-project met partners uit 6 Europese landen en het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie als ‘lead partner’. Ik geloof heel sterk in de werkwijze dat een intern project kan (of zelfs: moet) uitgroeien tot een extern gesubsidieerd project met een sterk consortium. Daar leg ik ook steeds meer de nadruk op in onze projectaanvragen. Als onderzoekshoofd voel ik aan dat mijn expertise stilaan verschuift naar meer methodologische zaken zoals het werken met teacher design teams, didactische ontwerpheuristieken en projectmanagement. Als onderzoekshoofd moet ik immers over heel wat onderwijskundige thema’s kunnen meepraten. Ik ervaar het als een groot voordeel als ik die meer generieke expertise kan inschuiven in de projecten.

Als stafmedewerker onderwijs ben ik voornamelijk bezig met het ICTO-instrumentarium in de hogeschool: blended learningdistance learning en open education, zoals onze PXL-MOOCs (massive open online courses, n.v.d.r.). Dat ligt dus nog sterk in de lijn van mijn oorspronkelijke expertise.

Jouw passie(s)? Muziek, zowel actief als passief. Ik ben drummer. Momenteel speel ik in de band Back To Amy, waarin ik samen met 10 andere muzikanten een eerbetoon breng aan jazz- en souldiva Amy Winehouse. Heel plezant, want we komen op heel wat (inter)nationale podia terecht. Achter de schermen ben ik ook erg actief binnen het management van de band. Ik ben ook lid van de vzw no(n)sense, een Peerse vereniging die culturele activiteiten in Peer organiseert: optredens, quizzen enz. Tijdens de werkdag zal je op mijn bureau altijd een blues- of rockmuziekje horen – leve Spotify! – maar geen nood: ik zit alleen op een bureau, dus mijn collega’s hebben er geen last van :-).

Wie is jouw held(in) (en waarom)? De trappisten van Westmalle! Haha, neenee, ik heb niet echt helden van het genre politicus of wereldleider naar wie ik in het bijzonder opkijk. Ik kan wel geweldig van mijn sokken geblazen worden door een goede drummer. Zo kwam Jools Holland & His Rhythm and Blues Orchestra enkele jaren geleden optreden op het bluesfestival in Peer. Ik kwam oren en ogen tekort om die drummer (Gilson Lavis) bezig te zien. Helemaal onder de indruk! Ook muziekiconen zoals Johnny Cash maken grote indruk op mij.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Toegegeven, ik ben geen groot gebruiker van de PXL-Catering. ’s Avonds eet ik thuis met mijn gezin en tweemaal per dag ‘middag’ eten is wat van het goede te veel. Ik hou het dus meestal bij boterhammen. Maar als ik dan toch eens naar PXL-catering ga, vind je me steevast bij de grillstand voor een steak met frietjes!

Contact: wouter.hustinx@pxl.be / +32 11 77 56 08

Lees ook: The hottest trends in online learning, volgens Wouter Hustinx

Aanbevolen berichten