Onderzoeker van de maand (78): Carmen Adams

door Frank Joosten
986 views
Carmen Adams, onderzoeker aan het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen. Foto: Liesbeth Driessen.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand is het de beurt aan een acterende, kooklustige experte in retail en digitalisering. Maak kennis met Carmen Adams, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Naam: Carmen Adams

Leeftijd: 38 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ik ben 21 jaar samen met Dieter, waarvan 11 jaar getrouwd. Wij hebben twee zonen: Alexander (8) en Matthew (4).

Onderzoeksdomein(en): Ik ben in 2012 op de UHasselt gestart met een doctoraat rondom Retail and Sensorial Experciences door de inzet van Crossmodal Correspondences (d.w.z. één specifiek verwerkingspad van sensorische prikkels). Ondertussen is mijn onderzoeksinteresse uitgebreid naar Digital Experience en digitalisering van de retail. Aan Hogeschool PXL, binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen, voer ik momenteel een onderzoeksproject uit naar de inzet van de methodologie van Living Labs om onder meer de digitale ervaringen van nabij te bestuderen.

Jouw passie(s)?  Ik heb twee grote passies. Ik ben al sinds mijn 18e regisseur en actrice bij een toneelgroep. Die toneelgroep hebben wij – lees: mijn vrienden van de universiteit en ik – zelf opgericht en 20 jaar na datum komen we nog altijd elke zaterdagvoormiddag samen om te repeteren. Daarnaast kook ik ook enorm graag. Elke zondag probeer ik minstens één nieuw recept uit. Afgelopen zondag was dat bijvoorbeeld messchedes. (Tip: klinkt speciaal, en dat was het ook. Voor wie van inktvis houdt een aanrader. Voor wie niet van die structuur houdt – zoals mijn kinderen – een afknapper)..

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Mijn grootmoeder. Met haar 96 jaar is ze nog altijd de mater familias van onze grote familie. Iedereen kan bij haar terecht en ze kan je soms met rechtvaardigheid de nodige spiegel voorhouden.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Als ik alleen eet, neem ik steevast een poke bowl. Als mijn man mij komt vergezellen voor de lunch, is het zalm, bearnaisesaus en frietjes.

Contact: carmen.adams@pxl.be  

Aanbevolen berichten