Onderzoeker van de maand (85): Dieuwertje Lathouwers

door Frank Joosten
1,1K views
Dieuwertje Lathouwers, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een experte vrijetijdseconomie die zich beroepsmatig met wijnbouw mag bezighouden. Hef het (wijn)glas en maak kennis met Dieuwertje Lathouwers, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Naam: Dieuwertje Lathouwers

Leeftijd: 27 jaar

Getrouwd? Kinderen? Geen van beide.  

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen ben ik aan de slag als onderzoeker in het speerpunt vrijetijdseconomie. Samen met mijn collega Nele Bylois werk ik aan het project EMR Wine. Daarin zetten we ons, samen met de andere partners van het project, in voor de uitbouw van een duurzame, ecologische en lokale wijnbouwsector. De opleiding van toekomstige wijnprofessionals en de ecologische bewustmaking van alle betrokken stakeholders staat hierbij centraal. Dit doen we door een netwerk van wijnprofessionals en onderwijsinstellingen op te zetten, gezamenlijke opleidingsprogramma’s, studiedagen en workshops te organiseren, stages op wijndomeinen (in het buitenland) mogelijk te maken en door de lancering van een digitaal leerplatform.

Jouw passie(s)? Ik ga graag op zoek naar de leukste toeristische activiteiten in Limburg en daarbuiten. Beroepsmisvorming ;-). Mijn vakanties plan ik dan ook vol met uitstapjes en vakanties naar de zon of de bergen, met elke zomer ook mijn vaste KLJ-vakantie op de planning. Na heel wat jaren als lid en (hoofd)leidster ben ik 3 jaar geleden ‘gepromoveerd’ en mag ik op kamp 10 dagen lang de hongerige buikjes van de leukste meiden vullen!

Daarnaast pik ik graag een concert mee en vind je me regelmatig terug op een terrasje met mijn vriendinnen.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Iedereen die iemand anders z’n dag een beetje beter maakt.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Als ervaren vegetariër kan ik iedereen de ‘future proof’ burger aanraden!

Contact: dieuwertje.lathouwers@pxl.be  

Aanbevolen berichten