Onderzoeker van de maand (92): Marleen Venken

door Frank Joosten
441 views
Marleen Venken, onderzoeker aan het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een collega die PXL kwam versterken tijdens de afgelopen ‘wintermercato’. Maak kennis met Marleen Venken, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Naam: Marleen Venken

Leeftijd: Bijna dubbel zo oud als mijn dochter maar ik voel me niet veel ouder dan haar 🙂

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd met Stefan en mama van Sofie

Onderzoeksdomein(en): In januari ben ik gestart als onderzoeker klantgerichtheid binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen, in het team van Inge Ectors en Ilse Vos. Deze twee toponderzoeksters begeleiden kmo’s en groeibedrijven al geruime tijd op weg naar meer klantgericht en datagedreven ondernemen. Dit jaar zijn daar enkele grote opdrachten bijgekomen waardoor de planning in ons team soms best pittig is.

Daarnaast vertegenwoordig ik samen met Evi Knuts Hogeschool PXL binnen het Europees subsidiedossier C-Roads Antwerpen-Helmond. In dit dossier onderzoeken we samen met de consortiumpartners hoe slimme technologieën het verkeer veiliger kunnen maken. Naast de techpartners (Tractebel, V-tron, Yunex, Be-Mobile, TML) en de beleidsmakers (Stad Antwerpen, Stad Helmond, Lantis) focussen wij vooral op de gebruikers en de organisatorische kant van het verhaal.

Jouw passie(s)? Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, of het nu gaat om het uitproberen van een nieuw recept of het maken van een bloemstuk. Daarnaast geniet ik ook van wandelen en fietsen in de natuur met fijn gezelschap. Het zijn voor mij de perfecte manieren om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van het moment.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Een held is voor mij iemand die het verschil maakt, iemand die zich inzet om iets in gang te zetten. Of dat nu grootse dingen zijn, zoals bij Martin Luther King, of eerder kleine dingen zoals een bezoekje brengen aan iemand die eenzaam is, helden zijn de mensen die de wereld een betere plek maken.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Alles is lekker bij PXL-catering. Mijn absolute favoriet is de saladbar. Elke dag zijn er zoveel verse groenten en salades waaruit je kan kiezen en die ook nog met de seizoenen wisselen. Dat is echt wel uniek. Dat PXL-catering al twee keer een Gault&Millau Award heeft gewonnen, is helemaal verdiend.

Contact: marleen.venken@pxl.be

Aanbevolen berichten