Onderzoeker van de maand (94): Jolien Robijns

door Frank Joosten
566 views
Jolien Robijns van het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een natuurliefhebbende zorgexperte die met slimme technologieën de levenskwaliteit van zorgbehoevenden verhoogt. Maak kennis met Jolien Robijns, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Naam: Jolien Robijns

Leeftijd: 33 jaar

Getrouwd? Kinderen? Gelukkig samen met Jeroen sinds 2012, maar nog geen kinderen.

Onderzoeksdomein(en): Sinds augustus 2023 werk ik als onderzoeker bij het expertiscentrum PXL Zorginnovatie. Binnen het speerpunt ‘Smart Living & Care’, waarvan ik coördinator ben, focussen we op het ontwikkelen en implementeren van slimme technologieën om de levenskwaliteit  voor verschillende doelgroepen te verbeteren. Dit omvat bijvoorbeeld de applicatie MIA (More in Action), die oudere volwassenen stimuleert om actief te blijven, en slimme telemonitoringtechnologieën die het leven van mensen (met beperkingen) vergemakkelijken. Ons onderzoek combineert technologie, gezondheidszorg en sociale wetenschappen, zodat we holistische oplossingen kunnen ontwikkelen die meerdere aspecten van welzijn aanpakken. De behoeften en ervaringen van eindgebruikers staan hierbij centraal. Met die aanpak willen we slimme, effectieve en gebruiksvriendelijke technologieën creëren die de zorgsector verbeteren en het leven van de betrokkenen optimaliseren.

Daarnaast werk ik ook op een project waarbij we trachten de sollicitatie- en rekruteringsprocedure te verbeteren door gebruik te maken van bewegende beelden. Dit omvat niet alleen klassieke video’s, maar ook 360°-beelden en virtual reality. Zo willen we werkzoekenden een beter idee geven van de werkplek en hun toekomstige taken, en werkgevers helpen bij het vinden van de juiste kandidaat.

Jouw passie(s)? Wandelen of joggen en de natuur zijn echt mijn ding! Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid dat ik krijg wanneer ik door bossen en langs beekjes wandel en heuvels beklim. Het geeft me niet alleen een flinke dosis energie, maar ook rust in mijn hoofd en een diepe connectie met de wereld om me heen. Zoals John Muir ooit zei: “In every walk with nature, one receives far more than he seeks.”

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Mijn heldin is Anne Frank. Ze inspireert me door haar ongelooflijke moed en veerkracht tijdens een van de donkerste periodes in de geschiedenis. Ondanks de omstandigheden waarin ze verkeerde, bleef ze schrijven en haar gedachten en dromen delen in haar dagboek. Annes nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen om het leven ten volle te begrijpen en waarderen, zelfs onder zulke zware omstandigheden, herinneren me eraan hoe belangrijk het is om nooit de hoop en liefde voor de wereld om ons heen te verliezen. Haar verhaal blijft een krachtige inspiratiebron voor mij en vele anderen.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Alles bij PXL-Catering is altijd lekker en tot in de puntjes verzorgd!

Contact: jolien.robijns@pxl.be   

Aanbevolen berichten