Open Educational Practices in het hoger onderwijs

door Wouter Hustinx
1,2K views
Op 30 april 2019 organiseert Hogeschool PXL een seminarie rond Open Educational Practices (OEP’s) in het hoger onderwijs. Foto: Pexels

Open universities, e-learning, MOOC’s (massive open online courses): het zijn slechts enkele voorbeelden van ‘Open Educational Practices’ in het hoger onderwijs van vandaag de dag. Op 30 april brengt Hogeschool PXL onderwijsexperts samen om in te zoomen op de educatieve technologieën van de toekomst.

Wat? Seminarie ‘Open Educational Practices (OEP’s) in het hoger onderwijs’. Gastspreker: dr. Angélica Risquez (University of Limerick, Ierland).

Welke informatie moeten OEP’s bevatten om inspirerend te zijn voor anderen? Hoe kunnen we lectoren/professoren aanzetten om hun praktijken te delen? Welke ondersteuningsnoden hebben lectoren/professoren en hoe kunnen OEP’s hierop inspelen? Hoe kunnen we een e-platform voor OEP’s slim vormgeven?

In het Europese project SHOUT4HE zijn we met name geïnteresseerd in OEP’s waarin educatieve technologieën gebruikt worden. We ontwikkelen een ontwerp- en analysekader voor OEP’s en een e-platform waarop OEP’s gedeeld kunnen worden.

Deelnemers aan het seminarie zullen de concepten verkennen en mee kunnen kneden. Ze zijn ook bevoorrecht om de OEP’s en het e-platform achteraf te gebruiken in de eigen instelling.

Wanneer? dinsdag 30 april 2019, 12:30-16:00

Waar? Hogeschool PXL, Elfde-Liniestraat 24, 3500 Hasselt

Inschrijven? Via deze link. Deelname is gratis. Broodjeslunch inbegrepen.

Contact: wouter.hustinx@pxl.be / +32 488 35 53 28

Wouter Hustinx is onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie.

Aanbevolen berichten