PXL BookBox (1): Leren in beweging (kleuteronderwijs)

door Frank Joosten
3,6K views
Auteurs Marie Vandebroek, Cindy Rutten en Dorien Wassink en hun boek ‘Leren in beweging’. Foto: Frank Joosten

Een eerste boek uit onze PXL-boekendoos: ‘Leren in beweging’. Marie Vandebroek, Cindy Rutten en Dorien Wassink (PXL-Education) vertellen hoe leren en bewegen in het kleuteronderwijs hand in hand kunnen gaan.

Titel: Leren in beweging: activiteiten bewegingsintegratie voor kleuters

Auteurs: Marie Vandebroek, Cindy Rutten en Dorien Wassink

PXL-expertisecentrum: PXL Onderwijsinnovatie

Korte inhoud: Een fysiek actieve levensstijl is al van op zeer jonge leeftijd bevorderlijk voor de gezondheid. Dit boek wil kinderen meer laten bewegen (hun fysieke activiteitsgraad verhogen), beter laten bewegen en cognitieve doelen beter laten bereiken.

Het boek is een onmisbare activiteitenbundel voor iedereen die met kinderen werkt. Het is samengesteld voor kleuterleid(st)ers, leerkrachten lichamelijke opvoeding en bewegingsopvoeding in het kleuteronderwijs, kinderverzorgers … voor iedereen die graag op een actieve manier aan de slag gaat met kinderen en wil werken aan het lichamelijk welzijn van kinderen. De activiteiten zijn in eerste instantie gericht op kinderen van vier tot zes jaar, maar zijn heel eenvoudig aan te passen aan het niveau van jongere en oudere kinderen.

De activiteiten zijn logisch en volgens een vaste structuur opgebouwd. Ze maken het mogelijk diverse leerinhouden (taal, wiskunde, muziek…) aan te reiken op een bewegende manier. Binnen elke activiteit komen verschillende mogelijkheden tot differentiatie en variatie aan bod en er is telkens voldoende ruimte voor eigen interpretatie en invulling van de activiteiten. De activiteiten zijn dan ook bij uitstek toepasbaar in verschillende contexten en voor het aanbrengen van uiteenlopende onderwerpen.

Jaar van uitgave: 2016

Uitgever: Acco

Pagina’s: 184

ISBN: 978 94 6292 482 6

Contact: marie.vandebroek@pxl.be

Bestellen: kan online via Acco.

Lees ook: Bewegend leren houdt kinderen fysiek én mentaal scherp

Aanbevolen berichten