PXL BookBox (9): De verpleegkundige in het OK

door Frank Joosten
2,8K views
‘De verpleegkundige in het OK’ is een nieuw handboek waarin collega Jo Vrancken (PXL-Healthcare) put uit zijn jarenlange ervaring als hoofdverpleegkundige in het operatiekwartier in het Jessaziekenhuis (Hasselt). Afbeelding: Owl Press
 

Een volgende publicatie in onze PXL-boekenkast: De verpleegkundige in het OK. Zorgprofessionals en verpleegkundigen in opleiding leren de do’s-and-don’ts in het operatiekwartier. Geen overbodige luxe, zo midden in coronatijden…

Titel: De verpleegkundige in het OK

Auteurs: Jo Vrancken (PXL-Healthcare)

PXL-expertisecentrum: PXL Zorginnovatie

Korte inhoud:

Dit uitvoerig geïllustreerde handboek is bedoeld voor zorgprofessionals en verpleegkundigen in opleiding. Het boek gidst je doorheen alle fasen van de perioperatieve zorg: de preoperatieve fase waarbij de patiënt wordt opgenomen op de verpleegafdeling, de preoperatieve fase achter de gesloten deuren van het operatiekwartier, en de postoperatieve fase die de patiënt de nodige hersteltijd biedt.

Tijdens al die fasen is deskundigheid van zowel de ervaren als lerende verpleegkundige essentieel. Daarom wil dit handboek de lezer op een heldere manier informeren over de belangrijkste aspecten van de perioperatieve zorg. We behandelen soorten anesthesietechnieken, de positionering van de patiënt op de OK-tafel, instrumentenleer, hechtingsmaterialen, steriliteit, zorg in de recovery en veel meer. Daarbij wordt aandacht besteed aan innovaties binnen het operatiekwartier zoals robotchirurgie en werken in een hybride OK-omgeving.

Al deze onderwerpen worden benaderd vanuit wetenschappelijk oogpunt, maar ook vanuit de praktijkervaring, zodat zorgverleners niet voor verrassingen komen te staan.

Jaar van uitgave: 2020

Uitgever: Owl Press

Pagina’s: 272

ISBN: 978 9463932134

Contact: jo.vrancken@pxl.be  

Bestellen: kan online, o.m. via Borgerhoff & Lamberigts (Owl Press)

Aanbevolen berichten