Onderzoeker van de maand (49): Ilse Vos

door Frank Joosten
2,8K views
Ilse Vos, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand is het business time, met een experte in retailinnovatie en klantgerichtheid: Ilse Vos, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Naam: Ilse Vos

Leeftijd: 34 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ruim 15 jaar geleden leerde ik Jos kennen op een feestje. Ondertussen zijn we al 10 jaar getrouwd en hebben we samen twee fantastische kinderen, Camille (3) en Julien (1).

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen werk ik als onderzoeker op de speerpunten retailinnovatie en klantgerichtheid.

Binnen het speerpunt retailinnovatie ligt de focus op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar de uitdagingen van de retailondernemer in zijn fysieke winkel. Ik werk hierbij nauw samen met collega Hermien Raedts. Met het huidige TETRA-project ‘De digitale transformatie van de fysieke winkel’ willen we enerzijds retailers handvaten bieden om geschikte technologieën in te zetten in hun winkel. En anderzijds willen we retailtechaanbieders helpen hun technologische producten en diensten nog beter af te stemmen op de behoeften van de retailer. Zo kunnen beide doelgroepen beter inspelen op de uiteindelijke noden en wensen van de eindconsument.

Binnen het speerpunt klantgerichtheid werk ik momenteel samen met mijn collega Vera Hoogsteyns, gespecialiseerd in innovatieve HRM, aan een speerpuntproject rond klantgerichtheid en groeimindset. Daarin zijn we op zoek naar kmo-bedrijven die geïnteresseerd zijn om samen met ons een traject aan te gaan. We onderzoeken daarbij hoe de klantgerichtheid van medewerkers verbeterd kan worden door te werken op groeimindsethefbomen en klantgerichtheidsprincipes. Ben je geïnteresseerd, dan mag je altijd contact met ons opnemen!

Jouw passie(s)?  Met twee kleine kinderen kom ik niet echt toe aan hobby’s, hoewel ik me af en toe wel eens probeer te verdiepen in een spannend boek of in echte chicklit (al word ik voor dat laatste misschien te oud :-)). Verder geniet ik graag van het zonnetje. Tegen een vakantie in het zuiden zeg ik dus zeker geen nee. Maar ook een wandeling of fietstocht met het gezin in onze mooie streek kan mij bekoren. Ook probeer ik regelmatig een avondje te plannen met vriendinnen om gezellig uit eten te gaan.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Een echte held of heldin heb ik niet. Ik heb wel veel bewondering voor mensen die zich elke dag inzetten voor anderen.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Het vegan-menu draagt meestal mijn voorkeur weg, al lust ik op de koude dagen ook een lekkere kom warme soep.

Contact: ilse.vos@pxl.be

Aanbevolen berichten