PXL en UHasselt lanceren podcast ‘Passie & Wetenschap’

door Frank Joosten
2,8K views
Passie & Wetenschap: een nieuwe podcast van Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt, waarin onderzoekers en hun onderzoek centraal staan.

‘Passie & Wetenschap’: onder die naam lanceren Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt vanaf vandaag een nagelnieuwe podcast. De rode draad? Bevlogen wetenschappers uit eigen huis die met hun onderzoek een verschil maken en die mensen weten te begeesteren.

Wat?

De nieuwe podcastreeks is een initiatief van de wetenschapscommunicatoren van PXL en UHasselt. Elke maand komt er één PXL- of UHasselt-wetenschapper aan het woord die een inkijk geeft in zijn boeiende onderzoek en werkomgeving.

Door wie?

De podcastreeks wordt gemaakt en geproducet door Frank Duchêne, docent aan PXL-Music. Frank werkte al voor verschillende binnen- en buitenlandse bands, mixt tv-programma’s en is een expert met wereldfaam in zijn vakdomein.  

Waar?

De reeks is beschikbaar op meerdere populaire podcastplatforms zoals Spotify, Acast, Stitcher, Apple Podcasts en Amazon.

Nieuwsgierig?

Luister hier naar de korte teaser.

In de eerste aflevering maken we kennis met Johan Lemmens, lector/onderzoeker binnen de PXL-opleiding ergotherapie en expert op het vlak van tuintherapie, een relatief nieuw onderzoeksdomein waarin de heilzame invloed van groen op gezondheid en welbevinden centraal staat, bijvoorbeeld in hersteltrajecten voor gedetineerden of verslaafden.

Johan Lemmens, expert tuintherapie, verbonden aan de PXL-opleiding ergotherapie, is de centrale onderzoeker in de eerste aflevering van de podcast ‘Passie & Wetenschap’.

Beluister hier de eerste aflevering met Johan Lemmens.

Meer info

Alle informatie rond de nieuwe podcastreeks vind je op www.passie-en-wetenschap.be.

Lees ook (aansluitend bij aflevering 1):

Tuintherapie: de helende kracht van groen

Tuintherapie: wanneer zorg en groen samenkomen

Verslaving, quarantaine en tuin

Op 26 november 2020 is er een studiedag ‘Groen en detentie’ @ PXL-Congress. Meer info en een inschrijvingslink vind je hier.

Aanbevolen berichten