PXL-Research @ your service: dienst in de kijker

door Frank Joosten
3,7K views
De stafleden en medewerkers van PXL-Research. Bovenaan v.l.n.r. Karolien Geurts, Caroline Windmolders, Astrid Hannes, Frank Vols. Onderaan v.l.n.r. Maria Baerts, Inge Boyen, Michiel Stoffels, Linda Amel. Foto: Hogeschool PXL

Met meer dan 200 zijn ze al, de onderzoekers aan Hogeschool PXL. Voor hun praktijkgericht onderzoek met impact kunnen ze – samen met hun bedrijfs- en werkveldpartners – steevast rekenen op de ondersteuning van de dienst PXL-Research. Maar wie is wie op de dienst? En voor welke vraag kan je bij wie terecht? PXL eXperts zocht het voor u uit.

Astrid Hannes

Leeftijd? 41

Hoofdtaken @ PXL-Research? Als directeur Onderzoek en Dienstverlening ben ik eindverantwoordelijke voor de voorbereiding, de uitvoering, de monitoring en de kwaliteitsbewaking van het onderzoekbeleid van Hogeschool PXL. Met acht gedreven medewerkers van de dienst PXL-Research ondersteunen we meer dan 200 PXL-onderzoekers die actief zijn in één of meerdere van onze 10 expertisecentra en -cellen of onze opleidingen, met advies van idee tot project, van onderzoeksvraag tot valorisatie, van lokaal partnership tot internationale consortia. En met dagelijkse administratieve ondersteuning gaande van boekhouding tot facturatie, declaratie en de audits, klantenbevragingen, budgetteringen, projectopvolging, advies over subsidiekanalen en onderzoeksfinanciering, intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten, staatssteun, GDPR, projectmanagement, research data management, opleidingen voor onderzoekers en wetenschapscommunicatie over ons onderzoek naar het ruime publiek.

Dit alles voor het breed spectrum van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, cocreatief en collectief onderzoek met socialprofit, bedrijven en overheden, over contractonderzoek als maatwerkoplossingen voor specifieke onderzoeksvragen tot academisch onderzoek in de kunsten in de schoot van de PXL-MAD School of Arts in samenwerking met UHasselt. In totaal goed voor meer dan 300 projecten per jaar. Daarnaast vertegenwoordig ik PXL in de IOF-raad (Raad van het Industrieel Onderzoeksfonds) en de Raad van Bestuur van de Limburgse associatie AUHL, de onderzoeksraad van UHasselt en in de Vlhora-werkgroep voor onderzoek en innovatie. Ik zit de Vlhora-werkgroep van EU-liaisons voor, ben voorzitter van het VOKA Smart Cities Netwerk en zetel namens Vlhora in de Stuurgroep van het Vlaamse Europaplatform van het Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie. Daar verdedig ik de belangen van ons onderzoek en bouw ik mee aan de versterking van het PXL-onderzoeksnetwerk om kennis en nieuwe ontwikkelingen binnen handbereik te brengen van de vele sectoren waarmee we dagelijks samenwerken.

Typisch Astrid? Astrid heeft de Europese microbe in het bloed. Samenwerking over taal- en landsgrenzen heen ligt haar na aan het hart.

Contact: astrid.hannes@pxl.be

Frank Vols

Leeftijd? 56

Hoofdtaken @ PXL-Research? business developer, liaison tussen de hogeschool, het bedrijfsleven, organisaties en overheden in het kader van samenwerkingsmogelijkheden, ondersteuning en kennisdeling, PXL-contactpersoon voor het Vlaamse project Blikopener (een project om de samenwerkingsverbanden tussen hogescholen en bedrijven en socialprofitorganisaties te versterken)

Typisch Frank? Frank was voorheen directeur van Unizo Limburg, algemeen directeur van Sofim HR-groep en interim-manager van VDAB Limburg. Hij is een creatieve netwerker met een zwak voor labradors.  

Contact: frank.vols@pxl.be / +32 484 35 58 97

Caroline Windmolders

Leeftijd? 36

Hoofdtaken @ PXL-Research? Financiële projectopvolging van subsidieprojecten en ondersteuning bij alle financiële vragen binnen PXL-Research. De opvolging bestaat uit het verwerken van aanvragen, bestelbonnen, facturen, betalingen, aanstelling van personeel enz. Maar kernopdracht is vooral het opstellen van het volledige dossier voor het subsidiekanaal (elk met zijn eigen richtlijnen).

Typisch Caroline? Caroline houdt ervan mensen te verrassen met een zelfgemaakt en genaaid zonnebrilhoesje of – voor alle pasgeborenen – een knuffeldoekje.

Contact: caroline.windmolders@pxl.be / +32 11 77 56 67

Linda Amel

Leeftijd? 52

Hoofdtaken @ PXL-Research? procedures, reglementen, sjablonen en advies voor intern gefinancierde projecten; opvolging van projecten en ondersteuning voor PXL Onderwijsinnovatie en PXL Bouw en Energie

Typisch Linda? Linda houdt van lezen, wandelen en dansen en je vindt haar ook enkele malen per week in de fitness.

Contact: linda.amel@pxl.be / +32 11 77 56 62

Inge Boyen

Leeftijd? 31

Hoofdtaken @ PXL-Research?

 • Financiële opvolging van dienstverleningsprojecten, regionale projecten en intern gefinancierde projecten:
 • opmaak offertes & overeenkomsten
 • terugvorderingen
 • bestellingen
 • opmaak facturen & financiële verslagen
 • opmaak van F16’s
 • jaarrekening
 • tevredenheidsenquêtes
 • opvolging kmo-portefeuilles

Typisch Inge? Inge is geweldig gepassioneerd door reizen. Nieuwe plekken, culturen en mensen leren kennen vindt ze enorm boeiend.

Contact: inge.boyen@pxl.be / +32 11 77 56 63

Karolien Geurts

Leeftijd? 40

Hoofdtaken @ PXL-Research?

Typisch Karolien? Karolien houdt enorm veel van muziek: piano, gitaar en zingen (al beperkt dat laatste zich tegenwoordig tot in de auto en in de douche met de dochter).

Contact: karolien.geurts@pxl.be / +32 11 77 56 64

Maria Baerts

Leeftijd? 57

 • Onderzoeksprojecten administratief en financieel opvolgen
 • Administratieve ondersteuning bij project- en onderzoeksdossiers
 • Subsidiedeclaraties indienen

Typisch Maria? Maria houdt van culturele uitjes, tuinieren, skiën, reizen, fietsen en activiteiten met het gezin.

Contact: maria.baerts@pxl.be / +32 11 77 56 78

Michiel Stoffels

Leeftijd? 38

Hoofdtaken @ PXL-Research? Als adviseur onderzoek bied ik advies en begeleiding aan de onderzoekers bij het verwerven van externe projectsubsidies. In mijn takenlijst komen onder andere voor: de screening van projectoproepen, het bijwonen van infosessies van subsidieprogramma’s, het opvolgen van trends en beleid, brainstorming met onderzoekers voor nieuwe projectideeën, ondersteuning bij de vertaling van ideeën naar projectvoorstellen, het opstellen van projectbegrotingen, het aligneren van ideeën met beleidsplannen, de zoektocht naar cofinanciering van projecten die niet 100 procent gefinancierd worden, begeleiding in de administratieve flow die met een projectindiening gepaard gaat enz. Verder ben ik als projectmanager betrokken bij de uitvoering van enkele projecten en volg ik vanuit de PWO-commissie de projectuitvoering van een aantal intern gefinancierde projecten op. 

Typisch Michiel? Wist je dat Michiel ooit met een kano onder de Stellabrouwerij in Leuven door gevaren is?

Contact: michiel.stoffels@pxl.be / +32 473 78 30 25

Meer info over PXL-onderzoek en -dienstverlening vind je op www.pxl.be/onderzoek

Aanbevolen berichten