PXL BookBox (6): Hefbomen naar een groeimindset

door Frank Joosten
2,K views
Groeikansen en uitdaging: welk soort werkomgeving heb je daarvoor nodig?

Een zesde boek uit ons PXL-boekenrek: ‘Hefbomen naar een groeimindset’. Onderzoekers van PXL Innovatief Ondernemen over hoe elk van ons in zijn werk drive, uitdaging en groeikansen kan vinden. En welke omgeving je daarvoor nodig hebt.

Titel: Hefbomen naar een groeimindset

Auteurs: Karolien Hendrikx en Bieke Schreurs

PXL-expertisecentrum: PXL Innovatief Ondernemen

Korte inhoud: Werknemers met een groeimindset hebben een typische ondernemende drive: ze gaan uitdagingen aan en proberen nieuwe dingen uit. Als het misloopt, zien ze dat niet alleen als falen, maar ook als een leerkans. Die specifieke mindset is ontzettend belangrijk in onze snel veranderende wereld. Niet alleen voor ondernemers, maar zeker ook voor hun medewerkers.

De auteurs hebben via wetenschappelijk onderzoek vier hefbomen geïdentificeerd die belangrijk zijn voor het stimuleren van een groeimindset: vrijheid, uitdagend werk, leiderschap en een innovatief klimaat. Deze inspiratiegids bevat heel wat concrete ideeën, talrijke quotes en tips van 70 Limburgse ondernemers waarmee je de vier hefbomen naar een groeimindset in de praktijk handen en voeten kan geven.

Hoe kijk je als medewerker en ondernemer tegen de dingen aan? Wanneer is uitdagend werk uitdagend en wanneer wordt het te belastend? Wat is de juiste balans tussen sturen en vrijheid geven? Hoe stimuleer je een innovatief klimaat in jouw organisatie? En hoe kun je als leider de groeimindset binnen je team ondersteunen? Op dat soort vragen biedt deze gids een passend antwoord.

Jaar van uitgave: 2017

Uitgever: Hogeschool PXL

ISBN: 978 90 8268 970 9

Contact/bestellen: evi.knuts@pxl.be

Lees ook: Werkbaar wendbaar werken: 4 tips

Aanbevolen berichten