PXL-studenten bouwen aan duurzame toekomst in internationaal ‘Sustainabuild’-project

door Frank Joosten
494 views
Bouwstudenten Marie Lens, Andreas Ceulemans, Jasper Devos en Laika Kolmer werkten vier weken lang intensief samen met Finse en Deense studenten in het ‘Sustainabuild’-project. Foto: Philip Vanmontfort

Bouwstudenten van Hogeschool PXL hebben met succes vier weken lang intensief samengewerkt met hun Deense en Finse collega’s van UCN (Aalborg) en SAMK (Pori). In een online casestudy werkten ze concrete voorstellen uit om de ecologische voetafdruk van een herin te richten Brusselse ziekenhuiscampus zo laag mogelijk te houden.

“We zijn zeer tevreden met de eerste resultaten van ons ‘Sustainabuild’-project”, aldus PXL-lector Philip Vanmontfort. “Via ‘collaborative online international learning’ (COIL) leerden onze studenten samenwerken met studenten uit Denemarken en Finland. Als case kregen ze de herinrichting van de campus Bracops in Brussel, een spraakmakend project waarmee onze partner Archipelago Architects recent de ‘Future Healthcare Design Award’ won.”

“De studenten kregen de taak om in internationale groepjes – vertrekkende van de sustainable development goals (SDG’s) van de Verenigde Naties – concrete voorstellen uit te werken die het duurzame karakter van die ziekenhuiscampus konden vergroten”, vult PXL-lector Evelien Verdonck aan. “En ze hebben dat echt goed gedaan: onze buitenlandse collega’s waren onder de indruk van het inhoudelijke niveau, de ‘drive’ en de Engelse taalvaardigheid van onze studenten. We zorgen er nu voor dat het leermateriaal een verdere update krijgt, zodat het op PXL, in Denemarken en in Finland in de lesprogramma’s kan worden ingebouwd. Verder komt er ook nog een praktijkhandboek rond duurzaam bouwen voor professionals uit het werkveld.”

Contact: philip.vanmontfort@pxl.be

Aanbevolen berichten