PXL-zorginnovaties (1): i-ACT

door Annemie Spooren
1,2K views
i-ACT, een digitale revalidatietool.

Efficiënte, betaalbare gezondheidszorg op maat van de patiënt staat of valt met zorginnovatie: nieuwe applicaties, nieuwe hulpmiddelen, nieuwe methodes. In deze reeks presenteren we u de innovaties van het expertisecentrum PXL Zorginnovatie. Deel 1: i-ACT, een tool om zelfstandiger te revalideren.

Wat? i-ACT (Intelligent Activity-based Client-centred Training) is een digitale revalidatietool op basis van het bewegingsdetectiesysteem Microsoft Kinect. Dankzij deze tool kunnen cliënten geïndividualiseerde revalidatieoefeningen uitvoeren en feedback ontvangen over de kwaliteit van hun bewegingen.

Waarom? Omdat cliënten op die manier zelfstandiger kunnen revalideren, ook buiten de contactmomenten met de therapeut/zorgverlener. Die kan de vorderingen ook op afstand volgen en er tijdens de geplande revalidatiesessies op inspelen. i-ACT geeft de cliënt dus extra en kwaliteitsvolle therapietijd.

Voor wie? Voor mensen die bewegingsoefeningen dienen uit te voeren en voor de therapeuten/zorgverleners die hen begeleiden.

Meer info? www.i-act.be

http://www.pxl.be/Pub/onderzoek/Projecten/Projecten-Zorginnovatie/I-Act-stappen-ter-valorisatie.html?cel=GUID-D6A95BF704FF4CDEBD406F82383A5DFE

Contact? els.knippenberg@pxl.be

Mocht u opportuniteiten zien in een samenwerking, aarzel dan niet om contact op te nemen. PXL Zorginnovatie is permanent op zoek naar valorisatiepartners.

Lees de volledige reeks:

PXL-zorginnovaties (1): i-ACT

PXL-zorginnovaties (2): Oncopunt

PXL-zorginnovaties (3): Obstacle

PXL-zorginnovaties (4): Kwasta

PXL-zorginnovaties (5): HospiAvontuur

PXL-zorginnovaties (6): Hostilia

Aanbevolen berichten