PXL-zorginnovaties (6): Hostilia

door Kim Daniels
739 views
Zorgverleners krijgen vaak met agressie te maken. De edugame Hostilia maakt hen weerbaarder. Foto: despecialist.eu

Efficiënte, betaalbare gezondheidszorg op maat staat of valt met zorginnovatie: nieuwe applicaties, nieuwe tools, nieuwe methodes. In deze reeks vindt u de innovaties van het expertisecentrum PXL Zorginnovatie. Deel 6: Hostilia, een edugame die zorgverleners weerbaarder maakt tegen agressie.

Wat? Een edugame die zorgverleners weerbaarder maakt tegen gevallen van agressie. De game laat de deelnemers via een toegankelijk rollenspel reflecteren over hun eigen handelen: ze krijgen een rol binnen een coöperatieve ervaring.

Waarom? Maar liefst 39% van de werknemers die in de zorgsector actief zijn, geeft aan geconfronteerd te worden met agressie en/of grensoverschrijdend gedrag. Zorgverleners die hiermee te maken krijgen, ervaren meer stress op het werk, hebben bijna dubbel zoveel kans om (langdurig) uit te vallen met een burn-out en veranderen sneller naar een andere job. Een tool die de weerbaarheid van zorgpersoneel centraal stelt, helpt om die negatieve spiraal te doorbreken.

Voor wie? Voor teams van zorgverleners.

Meer info? De game is gratis beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Meer info vind je op www.hostilia.be.

Contact? eric.lodewyckx@pxl.be

Hostilia werd ontwikkeld door onderzoekers van PXL Zorginnovatie in samenwerking met UHasselt, UCLL, LUCA School of Arts, Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem en MVO Vlaanderen.  

Mocht u interesse hebben in samenwerking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. PXL Zorginnovatie is continu op zoek naar (valorisatie)partners.

Lees ook dit VRTNWS-artikel.

Bekijk hier ook de andere bijdragen in de reeks PXL-zorginnovaties.

Aanbevolen berichten