‘Talk Nerdy To Me’: nieuwe PXL-podcast op komst

door Robin Schrijvers
2,6K views
V.l.n.r. Robin Schrijvers, Frederik Vreys en Sam van Rijn. Foto: PXL-Digital.

‘Talk Nerdy To Me’: nee, geen vreemd verzoek van je geliefde, wel de titel van een nagelnieuwe ‘vlot serieuze’ podcast die PXL-Digital en PXL Smart ICT binnenkort in samenwerking met Corda Campus boven de doopvont houden. Wil je weten wat AI, AR/VR, Internet of Things, blockchain, FPGA en andere digitale buzzwords voor jou kunnen betekenen? Eén adres: Talk Nerdy To Me, vanaf 23 april.

IT’ers en de wereld van technologie: voor Jan Modaal vaak nog een ver-van-mijn-bedshow. Maar niet voor lang meer, als het van Hogeschool PXL afhangt. Vanuit het departement PXL-Digital, het expertisecentrum PXL Smart ICT en Corda Campus lanceren Frederik Vreys, Robin Schrijvers, Sam van Rijn en Natacha Bruggen ‘Talk Nerdy To Me’.

‘Talk Nerdy To Me’ is een podcast die mensen dichter bij de wereld van technologie en digitalisering brengt en die de talrijke vooroordelen de wereld uit helpt. Nee, gezichtsherkenningssoftware is niet van nature racistisch. Nee, coronavaccins bevatten geen 5G-chips. En nee, niet elke website is in 1-2-3 gebouwd. Vooroordelen tackelen dus, maar niet zomaar blind met beide voeten vooruit. Wel met zin voor nuance en een vleugje humor: vlot serieus, zoals we van PXL gewoon zijn. Laagdrempelig en begrijpelijk voor iedereen. Want om technologie te begrijpen, hoef je echt geen vier diploma’s op zak te hebben…

De PXL-experts zijn er al een tijdje mee bezig. Natacha Bruggen: “We hebben een hele metamorfose ondergaan, van rasechte IT’ers, lectoren en onderzoekers tot halve journalisten. En we doen alles zelf. Frederik staat in voor het materiaal en de montage, Robin neemt de scenario’s en alle teksten voor zijn rekening, Sam is onze jingle-expert en zelf heb ik achter de schermen alle touwtjes in handen.”

Vanaf 23 april zal de eerste aflevering over esports te beluisteren zijn op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Wil je ze op de voet blijven volgen? Check dan ook  Facebook en Instagram. En bekijk zeker onderstaand filmpje.

Meer info: robin.schrijvers@pxl.be / talknerdytome@pxl.be

Aanbevolen berichten