ToyChamp in logistieke stroomversnelling dankzij PXL Log-IC

door Bart Carlens
2,4K views
Het aantal ToyChamp-speelgoedwinkels groeit gestaag en dus drong er zich een logistieke upgrade op.

Nolmans Retail Support, het bedrijf dat de logistiek en administratie verzorgt voor de ToyChamp-speelgoedketen in België en Nederland, onderging voor de aanlevering van het groeiende aantal ToyChamp-winkels en -webshops een logistieke metamorfose. Met dank aan het expertisecentrum PXL Log-IC.

“Vanaf de eerste dag dat ik binnenkwam bij Nolmans Retail Support voelde ik me onmiddellijk thuis in de warme familiale sfeer van het bedrijf. Ik kwam terecht bij een sterk team met gemotiveerde mensen. Een onderneming met een goed draaiende corebusiness en vol ambitie voor de toekomst. Tegelijkertijd merkte ik al snel de groeipijnen waarmee ze kampten”, vertelt Pieter Boutsen, logistiek adviseur van PXL Log-IC.

Frank Nolmans: “Pieter bracht logistieke kennis en expertise binnen. Hij haalde pijnpunten en oplossingen naar boven die we beaamden, maar waar we zelf overheen hadden gekeken, omdat we elke dag opnieuw in de operationele werking staan.”

Pieter Boutsen: “Ik startte met een analyse van de huidige situatie en gaf onmiddellijk enkele quickwins mee. Tijdens de besprekingen waren er soms vurige discussies tussen de afdelingen. Het is die dynamiek en gedrevenheid die een succesverhaal maakt van Nolmans Retail Support en ToyChamp.”

Frank Nolmans: “Pieter gaf ons nieuwe inzichten. Nadat enkele quickwins geïmplementeerd waren, groeide ons geloof in ons logistiek distributiecentrum in Genk. Dit, samen met de nieuwe e-commercemarkt en de opening van enkele nieuwe ToyChamp-winkels, zorgde voor een stroomversnelling van onze logistieke activiteiten.”

Wat startte als een optimalisatie van de processen en het magazijn, mondde na enkele interne vergaderingen uit in de nieuwbouw van een nieuw distributiecentrum van 12.000 m². Het oude magazijn dient nu als e-commercemagazijn.

Frank Nolmans: “Pieter ondersteunde ons met de indeling van zowel het oude als het nieuwe magazijn, hij zorgde voor de indeling van de goederen, gaf iedere slotlocatie een logische locatienummering en hielp ons bij de selectie en implementatie van ons nieuw warehouse management system. Ik ben ervan overtuigd dat Nolmans Retail Support met de input van PXL Log-IC de komende jaren nog verder zal groeien en zo met ToyChamp mee kan blijven werken aan de kinderdromen van morgen.”

Contact: pieter.boutsen@pxl.be

Aanbevolen berichten