Van vos tot bever: camera spot wilde dieren in PXL-achtertuin

door Tony Remans
524 views
Onlangs gespot door de onderzoekscamera’s van PXL-Green & Tech: een vrolijk actieve bever gaat met takken aan de haal.

Dat er in de nabije omgeving van de PXL-Green & Tech-campus in Diepenbeek heel wat wilde dieren leven, zeggen de docenten en onderzoekers van de opleiding Groenmanagement al jaren. Recente camerabeelden bewijzen hun gelijk.

Vos, ree, eekhoorn, bunzing, haas, specht, bosmuis, wilde eend, lijster, steenmarter en een vrolijk actieve bever: het lijstje van dieren die de afgelopen tijd op minder dan 200 meter van de PXL-campus in Diepenbeek gespot werden door de nieuwe onderzoekscamera’s, oogt best indrukwekkend.

Alles werd gefilmd binnen een straal van 200 meter van de PXL-Green & Tech-campus in Diepenbeek.

“Die unieke locatie in het Diepenbeekse groen is een groot voordeel voor onze opleiding Groenmanagement”, zegt opleidingshoofd Tony Remans. “Een natuurexcursie start hier letterlijk wanneer we de deur achter ons dichttrekken. Heel wat van onze praktijklessen worden in de onmiddellijke omgeving van de campus ingericht.”

In juni nam de PXL-opleiding Groenmanagement ook deel aan de Europese ICA Biodiversity Challenge. Daarin inventariseerden de studenten en docenten 1.021 dier- en plantensoorten in de buurt van de campus, op basis van 3.864 waarnemingen.

Meer info:

www.pxl.be/groenmanagement

Aanbevolen berichten