Groendaken: do’s & don’ts

door Carmen Van Mechelen
858 views
Het demodak op de Corda Campus in Hasselt. Afbeelding: Green Roofs Up!

De interesse voor groendaken groeit. Niet toevallig, want een groendak heeft zo zijn voordelen: je dak gaat langer mee, op warme zomerdagen heb je een natuurlijke airco (zonder peperdure energiefactuur), en het is goed voor de biodiversiteit. Maar waarop moet je zoal letten – wat zijn de do’s & don’ts – wanneer je aan een groendak begint? Die kennis werd verzameld in het Green Roofs Up!-project en wordt nu – gratis en breed – gedeeld met geïnteresseerden.

Twee jaar lang werkten onderzoekers van PXL BIO Research – met financiële steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, met onderzoekspartners UHasselt en WTCB, en met diverse andere partners en stakeholders – aan het ‘Green Roofs Up!’-project, waarin ook een demodak werd aangelegd op de Corda Campus in Hasselt. Het globale doel: een transitie op gang brengen die voor meer kwaliteit, uniformiteit en innovatie zorgt in de groendaksector.

Alle onderzoeksresultaten zijn overzichtelijk samengevat op twee plaatsen:

  • De Green Roofs Up!-website biedt een gestructureerd overzicht van alle adviezen, richtlijnen en aandachtspunten, voorzien van talrijke foto’s en filmpjes.
  • De virtuele rondleiding op het demodak op de Corda Campus biedt een mix van informatieve video’s en 360°-beelden met extra toelichtingen.

Interesse? Neem dan zeker een kijkje. En verspreid de links ook onder andere potentieel geïnteresseerden.

Op dinsdag 27 september 2022 tijdens de Green Expo in Gent zullen de resultaten van het ‘Green Roofs Up!’-project officieel gepresenteerd worden. Programma en inschrijflink vind je hier.

Contact: carmen.vanmechelen@pxl.be

Lees ook:

Vijf nuttige groendaktips: van idee tot aanleg

Aanbevolen berichten