Onderzoeker van de maand (68): Brecht De Man

door Frank Joosten
1,7K views
Brecht De Man, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Music-Research.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een onderzoekshoofd met een muziekmicrobe: let’s meet Brecht De Man, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Music-Research.

Naam: Brecht De Man

Leeftijd: 32 jaar

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd met Yasmine, samen drie dochters (2, 5 en 7 jaar). De facto De Man des huizes… 

Onderzoeksdomein(en): Ik ben onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Music-Research; mijn onderzoeksdomein is muziektechnologie. Ik kan (of wil) nooit goed kiezen, en vond in muziek en geluid een domein dat héél veel combineert. Wiskunde, elektronica, informatica, akoestiek, maar ook kunst, perceptie, geschiedenis, pedagogie, taal enz. kom ik dagelijks tegen. En natuurlijk machines én mensen. 

Jouw passie(s)? Geluid in al zijn vormen. Maak van je hobby je beroep, zeiden ze, dan moet je nooit één dag werken… Of misschien werk ik nu ook ’s avonds, ’s weekends en in vakanties? Maar ik ben het nog steeds niet beu… 

Wie is jouw held(in) (en waarom)? In mijn wereld: mensen die erin geslaagd zijn de kunst én techniek van geluid voor altijd te veranderen, zoals Jamie Angus en George Massenburg. Zeker als ze zoals zij bovendien nog eens heel fijne en gulle mensen zijn. 

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? De heerlijke meatburger maar dan zonder schuldgevoel: artificieel gekweekt in het lab door PXL-onderzoekers. En iedere dag zoete aardappelfrietjes alstublieft. 

Contact: brecht.deman@pxl.be

Aanbevolen berichten