PXL BookBox (3): Vertaalde verbeelding

door Frank Joosten
2,8K views
Kris Nauwelaerts, Karen Reekmans, Catherine Roden en hun inspiratiegids ‘Vertaalde verbeelding’: hoe taal, muziek, beeld en drama hand in hand kunnen gaan in een meertalige klas. Foto: Frank Joosten

Nog een boek uit onze PXL-boekenkast: ‘Vertaalde verbeelding’. Karen Reekmans, Catherine Roden (PXL-Education) en Kris Nauwelaerts (PXL-MAD) leggen uit hoe muziek en drama kinderen in een meertalige klas helpen om Nederlands te leren.

Titel: Vertaalde verbeelding: muzische inspiratie voor taalstimulering in de meertalige klas

Auteurs: Karen Reekmans, Catherine Roden en Kris Nauwelaerts.

PXL-expertisecentrum: PXL Onderwijsinnovatie en PXL/UHasselt-MAD-Research

Korte inhoud: Deze inspiratiegids schetst een nieuw kader rond muzisch ondersteunde taalstimulering in meertalige klassen, het resultaat van het onderzoeksproject taalCULTuur. De auteurs zetten in op de raakvlakken tussen taal, actief leren, beeld, muziek en drama en ontwikkelden activerende werkvormen waarin interactie en samenwerking tussen leerlingen centraal staan. Behalve workshopfiches voor muzische klasworkshops bevat het boek ook deelhandleidingen (o.m. voor taal) en worden de voorgestelde activiteiten aan de hand van foto’s visueel verduidelijkt.

Op de website van Garant staan ook nog extra video’s om de voorgestelde workshops nóg aanschouwelijker te maken. Een leuke inspirerende video vind je alvast hier.

Jaar van uitgave: 2017

Uitgever: Garant

Pagina’s: 112

ISBN: 978 90 4413 540 4

Contact: karen.reekmans@pxl.be

Bestellen: kan online via Garant.

Lees ook: “Geef les met heel je lichaam, niet alleen met je hoofd”

Aanbevolen berichten