PXL-zorginnovaties (3): Obstacle

door Annemie Spooren
1,4K views
Obstacle: een tool om woningen te screenen op zelfstandig wonen.

Efficiënte, betaalbare gezondheidszorg op maat van de patiënt staat of valt met zorginnovatie: nieuwe applicaties, nieuwe hulpmiddelen, nieuwe methodes. In deze reeks presenteren we u de innovaties van het expertisecentrum PXL Zorginnovatie. Deel 3: Obstacle.

Wat? Obstacle is een digitale screeningtool die problemen die ouderen in hun omgeving ervaren, in kaart brengt en zo nagaat in welke mate de thuisomgeving geschikt is voor zelfstandig wonen.

Waarom? Onze samenleving vergrijst en tegelijkertijd zien we de tendens dat mensen zo lang mogelijk thuis willen wonen. Dat kan, maar lang niet alle woningen zijn even geschikt (of aangepast) voor mensen met ouderdomsverschijnselen en/of specifieke noden. Met Obstacle kan je nagaan welke aspecten in je woning voor verbetering vatbaar zijn, als je er mensen zelfstandig in wil laten blijven wonen.

Voor wie? Er is zowel een uitgebreide screeningtool voor zorgverleners als een miniversie van de screening, voor particulieren. Die laatste versie moet wel nog gedigitaliseerd worden.

Meer info? Woonwijzer Dementie

Contact? carine.gielen@pxl.be en ryanne.lemmens@pxl.be

Obstacle wordt in september 2017 gepresenteerd en gepubliceerd op het AAATE Congress in Sheffield, een Europees congres over assistieve technologie

Mocht u interesse hebben in samenwerking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. PXL Zorginnovatie is continu op zoek naar (valorisatie)partners.

Lees de volledige reeks:

PXL-zorginnovaties (1): i-ACT

PXL-zorginnovaties (2): Oncopunt

PXL-zorginnovaties (3): Obstacle

PXL-zorginnovaties (4): Kwasta

PXL-zorginnovaties (5): HospiAvontuur

PXL-zorginnovaties (6): Hostilia

Aanbevolen berichten