Onderzoeker van de maand (41): Vera Hoogsteyns

door Frank Joosten
3,4K views
Vera Hoogsteyns, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een experte innovatieve HR die haar geliefden graag met veggie-gerechten verwent:  Vera Hoogsteyns, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen.

Naam: Vera Hoogsteyns

Leeftijd: 31 jaar

Getrouwd? Kinderen? Bijna 1 jaar getrouwd met Jan. Samen hebben we een fantastisch zoontje, Tijs. Tijs wordt 2 jaar in februari.

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen ben ik verantwoordelijk voor het speerpunt Innovatieve HR. Concreet betekent dit dat ik een aantal projecten trek waarbinnen ‘human resources’ – mensen dus – centraal staan. Ik voer momenteel een verkennende studie uit rond Switch-leren, waarbij werknemers uit de drone-industrie, bouwsector, landbouw- en fruitteelt en beveiligingssector tijdelijk meedraaien in elkanders bedrijf, om daar bepaalde kennis en competenties op te doen. Vervolgens keren ze terug naar hun eigen job, met een rugzak vol nieuwe kennis, inzichten én een uitgebreider netwerk dan voorheen. Het gaat om een vorm van leren die hands-on, heel flexibel en praktijkgericht is.

Daarnaast begeleid ik de zaakvoerder en HR-verantwoordelijke van een kmo bij een project rond duurzaam loopbaanbeleid. Vanuit mijn eigen ervaring als coördinator in het jeugdwelzijnswerk, gecombineerd met een heel aantal wetenschappelijk onderbouwde inzichten, help ik hen verder op weg om strategische en praktische keuzes te maken. Ondersteuning bieden rond duurzame keuzes in kader van  loopbaanbeleid ligt me nauw aan het hart; waardig en duurzaam werk vind ik erg belangrijk. Zelf werk ik bewust deeltijds, om de combinatie tussen werk en privé haalbaar te houden.

Sinds januari werk ik tot slot samen met mijn collega Ilse Vos aan een speerpuntproject rond klantgerichtheid en groeimindset. We zullen de komende maanden onderzoeken hoe we met coaching en opleiding rond groeimindset een impact kunnen hebben op de interne en externe klantgerichtheid van medewerkers in kmo’s. Heel boeiende materie, waarvoor we trouwens nog enkele plaatsjes beschikbaar hebben. Mocht je dit lezen en denken “Oh, interessant en misschien wel iets voor ons…”: contacteer me zeker!

Jouw passie(s)? Laat mij maar de hele dag in de keuken staan, dan vliegt de tijd. Aan de slag met de kookboeken van Ottolenghi bijvoorbeeld: zalige vegetarische gerechten prepareren voor familie of vrienden, dat vind ik echt genieten. Op vakantie gaan, en liefst actief, is daarnaast zeker iets waar ik mijn tijd heel graag aan spendeer. Voor we ons zoontje hadden, gingen Jan en ik met de fiets op vakantie: kookgerief, kampeermateriaal en een e-reader in onze fietstas, en dan op eigen kracht de wereld verkennen. We fietsten al naar Italië, Zuid-Frankrijk, door Noorwegen, door Chili en Argentinië. Het gevoel van onafhankelijkheid als we met ons fietsje door de natuur rijden vind ik fantastisch. Met onze zoon erbij is dit iets minder evident, maar waar een wil is is een weg en fietsvakanties zullen we zeker nog ondernemen als hij wat groter is. 

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Mensen die het verschil maken, vind ik wel een held-gehalte hebben. Ik denk aan sociaal werkers, hulpverleners, en zeker ook aan de onderzoekers die bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe medicatie tegen mucoviscidose, de ziekte waar we samen met ons Tijsje elke dag intensief tegen vechten. En ook ons zoontje zelf vind ik eigenlijk wel een kleine held. Hoe hij altijd goedgezind en vrolijk blijft ondanks alle therapie die hij elke dag weer moet ondergaan: ik bewonder het en ben supertrots als mama. Echt grote helden heb ik misschien niet, maar ik kijk wel dagelijks op naar de ongelooflijk mooie mensen die ons omringen.  

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ben elke keer héél content met het vegetarische aanbod van PXL-Catering. De vegan-acties vind ik top, dus zeker blijven doen wat mij betreft. Way to go, Rudy en team!

Contact: vera.hoogsteyns@pxl.be / +32 11 77 54 77

Aanbevolen berichten