PXL-zorginnovaties (2): Oncopunt

door Annemie Spooren
978 views
Oncopunt: een portaalsite waarmee de thuiszorg voor kankerpatiënten verbeterd kan worden.

Efficiënte, betaalbare gezondheidszorg op maat van de patiënt staat of valt met zorginnovatie: nieuwe applicaties, nieuwe hulpmiddelen, nieuwe methodes. In deze reeks presenteren we u de innovaties van het expertisecentrum PXL Zorginnovatie. Deel 2: Oncopunt.

Wat? Oncopunt is een e-learningportaal dat thuisverpleegkundigen helpt om de verzorging van kankerpatiënten thuis te verbeteren. De portaalsite bevat veel instructiefilmpjes en FAQ’s die algemene thuisverpleegkundigen in staat stellen om hun kennis van oncologische zorgverlening up-to-date te houden en om specifieke technische vaardigheden te trainen. Voor de ontwikkeling werd nauw samengewerkt met onder meer Wit-Gele Kruis Limburg.

Waarom? Omdat in een samenleving waarin kanker zo aanwezig is, niet alleen de kennis en skills van het oncologische personeel tijdens de ziekenhuisopnames telt. We zien dat de oncologische patiënt zijn korte ziekenhuisopnames afwisselt met lange periodes thuis waarbij de patiënt vaak in contact komt met zijn thuisverpleegkundige en andere hulpverleners. Ook in de thuisverpleging verdienen kankerpatiënten optimale zorgverlening en opvolging.

Voor wie? Voor thuisverpleegkundigen.

Meer info? https://oncopunt.pxl.be

Contact? joachim.gregoor@pxl.be

Mocht u interesse hebben in samenwerking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. PXL Zorginnovatie is continu op zoek naar (valorisatie)partners.

Lees de volledige reeks:

PXL-zorginnovaties (1): i-ACT

PXL-zorginnovaties (2): Oncopunt

PXL-zorginnovaties (3): Obstacle

PXL-zorginnovaties (4): Kwasta

PXL-zorginnovaties (5): HospiAvontuur

PXL-zorginnovaties (6): Hostilia

Aanbevolen berichten